ΕΘΝΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ

ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΤΙΚΕΣ ΑΡΙΕΤΕΣ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014

ΑΜΦΙΠΟΛΗ, ΒΗΜΑ - ΒΗΜΑ


foboi-gia-tin-amfipoli-upostulwsi-metra-kai-kindunoi


Από ύψος μεγαλύτερο των 3,5 μέτρων ατενίζουν οι Καρυάτιδες της Αμφίπολης τον δεύτερο θάλαμο του τάφου. Εντυπωσιακές φωτογραφίες δείχνουν τη μεγαλοπρέπειεα του συμπλέγματος, το συνολικό ύψος του οποίου φτάνει τα 3,67 μέτρα. 
Τα βάθρα τους έχουν ύψος 1,40 μέτρα και έτσι τα αγάλματα φτάνουν σε συνολικό ύψος 3,67 μέτρα. 
Το δάπεδο του δεύτερου χώρου είναι υπερυψωμένο κατά 0,07μ. Ιχνη μπλέ χρώματος εντοπίζονται στο μέτωπο της ανωτέρω επιφάνειας. 
Αφαιρέθηκαν οι δύο τελευταίοι δόμοι του τοίχου σφράγισης, μπροστά από τον δεύτερο διαφραγματικό τοίχο, αποκαλύπτοντας στο σύνολο τους τα μαρμάρινα βάθρα, πάνω στα οποία πατούν οι Καρυάτιδες.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η ανασκαφική ομάδα έχει αφαιρέσει τον μεγαλύτερο όγκο των χωμάτων σε βάθος ενάμιση μέτρο πίσω από τις Καρυάτιδες, αποκαλύπτοντας το γεγονός πως οι τοίχοι και του τρίτου θαλάμου ακολουθούν τους υπολοίπους. 
Ολοκληρώθηκαν, ακόμη, οι εργασίες αντιστήριξης με τηνπροσθήκη υποστυλωμάτων στον πρώτο χώρο και ταυτόχρονα τοποθετήθηκαν οριζόντιες αντηρίδες στον δεύτερο, προκειμένου να προχωρήσει η αποχωμάτωση. Παράλληλα, με τη συνέχιση της αποχωμάτωσης, στο θύρωμα του τρίτου διαφραγματικού τοίχου, ξεκίνησαν οι εργασίες υποστύλωσης στον τρίτο χώρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: