ΕΘΝΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ

ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΤΙΚΕΣ ΑΡΙΕΤΕΣ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Δευτέρα 22 Ιουνίου 2009

ΦΟΡΟΣ ΤΙΜΗΣ ΣΕ ΕΝΑΝ ΗΡΩΑ


Στις 30 Ιουνίου έγιναν, στο σημείο που συναντώνται οι Νομοί Αρκαδίας, Ηλείας και Μεσσηνίας, τα αποκαλυπτήρια του Ανδριάντα του Λάμπρου Ηλία Νικητόπουλου, που έδωσε την ζωή του για την δόξα της Ελλάδας. Μαζί με τους ηρωϊκούς υπερασπιστές του Στρατοπέδου της ΕΛΔΥΚ στην Κύπρο, έδωσε άνιση μάχη εναντίον των Τούρκων και αναδείχθηκε αξιος της Πατρίδας και συνεχιστής της ενδόξου Ιστορίας των Ελλήνων.
Πλήθος κόσμου τίμησαν την θυσία του.
____________________________________________________________________

Αναδημοσίευση από τις "Αρκαδικές Ειδήσεις"

Συγκίνηση στην εκδήλωση για τα αποκαλυπτήρια προτομής του Λάμπρου Νικητόπουλου που έπεσε μαχόμενος για την ελευθερία της Κύπρου

Μέσα σε μια συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα, στις 30/5/2009, στον οικισμό «Τσουράκι», χοροσταντούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ολυμπίας-Τριφυλλίας κ.κ. Χρυσοστόμου, τρεις Δήμοι - ο Δήμος Γόρτυνος, ο Δήμος Είρας και ο Δήμος Ανδρίτσαινας,, τρείς Νομοί-Αρκαδίας, Μεσσηνίας και Ηλείας και δύο Περιφέρειες, τίμησαν τη μνήμη του υπαξιωματικού Λάμπρου Νικητόπουλου του Ηλία που έπεσε μαχόμενος για την ελευθερία της Κύπρου τον Αύγουστο του 1974 στο στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ στην Κύπρο κατά την Τουρκική εισβολή.
Στο πρόσωπο του Λάμπρου Νικητόπουλου τιμήθηκαν για πρώτη φορά όλοι οι Ελλαδίτες πεσόντες εκείνης της σκοτεινής περιόδου.
Την προτομή φιλοτεχνήθηκε από τους καλλιτέχνες Θύμιο και Μάρω Πανουργιά με εισφορές των μελών Οργάνωσης Συνταξιούχων υπαλλήλων του ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου (ΟΣΥΡΙΚ).
Τα αποκαλυπτήρια έγιναν από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ.Ευάγγέλο Μεϊμαράκη και από τους τρεις Δημάρχους, Ανδρίτσαινας κ. Τρύφωνα Αθανασόπουλο, Γόρτυνος κ. Κων/νο Μιχόπουλο, Είρας κ. Ιωάννη Αδαμόπουλο.
Εκ μέρους του ΟΣΥΡΙΚ κύριος ομιλητής ήταν ο πρόεδρος του ΟΣΥΡΙΚ κ. Χρ. Καραγιώργης ο οποίος αναφέρθηκε στους δεσμούς Κύπρου-Αρκαδίας που ξεκινούν από το 1200 Π.Χ, στη συμβολή των Κυπρίων πυροσβεστών στις δύσκολες στιγμές που πέρασε η πατρίδα μας τον Αύγουστο του 2007 , κυρίως όμως στη θυσία των Ελλαδιτών μαχητών κατά την εισβολή των Τούρκων στη Κύπρο το 1974.
Εκ μέρους των Δήμων Γόρτυνος, Ανδρίτσαινας και Είρας κύρια ομιλήτρια ήταν η Δημοτική Σύμβουλος, Υπεύθυνη των Πολιτιστικών Εκδηλώσεων του Δήμου Γόρτυνος, Παιδίατρος κ. Κωσταρίδου η οποία έθιξε την πιο μελανή σελίδα της Κυπριακής τραγωδίας του 1974, αυτήν ΤΩΝ ΑΓΝΟΥΜΕΝΩΝ. Ο Λάμπρος Νικητόπουλος ήταν αγνοούμενος και μόλις πριν από 2-3 χρόνια με τις νέες τεχνολογίας καθορίσθηκε η ταυτότητά του.
Στην εκδήλωση παρευρέθησαν και απηύθυναν χαιρετισμό, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ο πρώην Υπουργός και Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, συμπατριώτης μας κ. Βύρων Πολύδωρας, ο Σύμβουλος, Επιτετραμένος της Κυπριακής Πρεσβείας κ. Ανδρέας Ιγνατίου και ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Πολεμιστών ΕΛΔΥΚ 74, συμπολεμιστής του Λάμπρου Νικητόπουλου στην Κύπρο, τον Αύγουστο του 1974, λοχίας τότε του 4ου λόχου κ. Σπανογιάννης .
Εκ μέρους της οικογένειας μίλησαν ο αδελφός του Λάμπρου κ. Νικήτας Νικητόπουλος και ο ανιψιός του κ. Λάμπρος Νικητόπουλος που φέρει και το όνομα του ήρωα.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Υφυπουργός Εθνικής Παιδείας & Θρησκευμάτων κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο Υφυπουργός Κοινωνικής Απασχόλησης, ο Βουλευτής Ηλείας κ. Κοντογιάννης, η Βουλευτής Ηλείας κ. Κρινιώ Κανελλοπούλου, οι πολιτευτές Αρκαδίας κ. Βαλασσόπουλος και η κ. Παναγοπούλου, ο Γενικός Γραμματέας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος κ. Σπύρου, οι Δήμαρχοι Μεγαλόπολης κ. Παν/της Μπούρας, Παλλήνης Αττικής κ. Σπύρος Κωνσταντάς, Ζαχάρως κ. Πανταζής Χρονόπουλος , ο Διοικητής ΙV Μεραρχίας Πεζικού.
Η Απόδοση Τιμών έγινε από στρατιωτικό Άγημα της ΙV Μεραρχίας και της 124 Π.Β.Ε. καθώς και από τη στρατιωτική μπάντα.

Στεφάνια κατέθεσαν:
Οι γονείς
Τα αδέλφια
Ο Υπουργός Εθνικής άμυνας κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης
Οι Δήμαρχοι Γόρτυνος, Είρας και Ανδρίτσαινας
Ο επιτετραμένος της Κυπριακής Πρεσβείας κ. Ανδρέας Ιγνατίου
Ο Υφυπουργός Παιδείας κ. Λυκουρέντζος
Ο Γενικός Γραμματέας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας
Για τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αρκαδίας, ο κ. Σμυρνιώτης
Για τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μεσσηνίας, ο Νομαρχιακός Σύμβουλος και αδελφός πεσόντος από το Κακαλέτρι Μεσσηνίας κ. Μάσιμος
Για τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηλείας
Ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης κ. Παν/της Μπούρας
Ο Δήμαρχος Παλλήνης κ. Σπύρος Κωνσταντάς
Ο Πρόεδρος του ΟΣΥΡΙΚ κ. Καραγεώργης
Για τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Πολεμιστών ΕΛΔΥΚ,74 ο Πρόεδρος κ. Σπανογιάννης
Για το Διοιηκητή μάχης ΕΛΔΥΚ,74 Ταξίαρχο Σταυρουλόπουλο Παναγιώτη κατέθεσε ο αντισυνταγματάρχης ε.α. κ. Μπόσινας
Ο Σύλλογος Κομάντος ,74, Πολεμικός εκπρόσωπος Ν.Αρκαδίας κ. Σίδερης
Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εθνικής Φρουράς Πολεμιστών Κύπρου ,74, ο Πρόεδρος κ. Πετρέλης
Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Επιτροπής Συγγενών Αγνοουμένων
Η Ένωση Κυπρίων Νομού Αχαΐας
Ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηλείας κ. Μπάστας
Ο Σύλλογος απανταχού Αγιοσωστιτών ( Πρόεδρος κ. Λυμπερόπουλος)
Ο Σύλλογος των απανταχού Παλαταίων (Πρόεδρος κ. Λάμπρος Αναστασόπουλος)
Ο Σύλλογος των απανταχού Κοτυλίων ( κ Κωσταντόπουλος)
Ο Σύλλογος των απανταχού Ροβαίων
Ο Σύλλογος των απανταχού Λαβδαίων ή Θεισόας (κ. Στρέκλας Ιωάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια: