ΕΘΝΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ

ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΤΙΚΕΣ ΑΡΙΕΤΕΣ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Τρίτη 21 Απριλίου 2009

Πως βλέπετε το έργο που έχετε υποστηρίξει;












Πατριώτισσες και Πατριώτες

Φίλες και Φίλοι του Χωριού μας

“Αν μπορείς να το ονειρευτείς, μπορείς και να το κάνεις.”

(Walt Disney)

Με την ευκαιρία των εορτών του Πάσχα, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου μας , σας εύχεται ό, τι καλύτερο σε εσάς και στους ανθρώπους που αγαπάτε.

Οι εορτές του Πάσχα είναι μία ευκαιρία σε όλους μας να αφήσουμε για λίγο τα καθημερινά και τα συνηθισμένα και να κάνουμε έναν απολογισμό των πράξεων και των σκέψεών μας.

Η Ελληνική Ύπαιθρος, τα ποτάμια, οι πηγές, τα εκκλησάκια, τα παλιά σπίτια είναι μέρος της ζωής. Μας θυμίζουν τους γονείς μας, τους παππούδες μας. Δεν πρέπει να τα αφήσουμε εγκαταλειμμένα. Όλοι μας πρέπει να ευαισθητοποιηθούμε και να φέρουμε ξανά στα ερημωμένα χωριά μας και ιδίως στην αγαπημένη μας πατρίδα κάτι από την παλιά της ζωντάνια.

Ο Σύνδεσμός μας προσπάθησε να ευαισθητοποιήσει αρχές και πρόσωπα να συμβάλλουν στην καλυτέρευση των συνθηκών που επικρατούν στο χωριό μας. Οι προσπάθειές μας, είχαν μερική ανταπόκριση, δεν είχαν όμως τα αποτελέσματα που θα θέλαμε.

Οι ενέργειές, όμως, για την αναστήλωση της Εκκλησίας μας, με την βοήθεια και την υποστήριξή σας, έφερε τα επιθυμητά αποτελέσματα. Όπως βλέπετε στις φωτογραφίες που σας στέλνουμε, επιτύχαμε, όλοι μαζί, την αποκατάσταση της εξωτερικής όψης της εκκλησίας μας και την πλακόστρωση της αυλής, κάτι που συμπλήρωσε με τον καλύτερο τρόπο την εικόνα του μνημείου.

Στην τελική φάση της αποκατάστασης των θυρών και των παραθύρων του Ναού, καθοριστική ήταν η συμβολή των πατέρα και υιού, Μένιου και Στράτου. Με την προσωπική τους εργασία ανάδειξαν την ομορφιά που έκρυβε ο Ναός. Ήταν η αποφασιστική πινελιά.

Εχθρός όμως του Καλού είναι το Καλύτερο. Θα ήταν αδικία, ένα τέτοιας σπουδαιότητας μνημείο, να το αφήσουμε στο σκοτάδι. Είναι ανάγκη λοιπόν να το φωταγωγήσουμε. Αυτή είναι τώρα η επιδίωξή μας. Να βρούμε υποστηρικτές και σε αυτόν τον τομέα. Για το εσωτερικό του ναού τέμπλo, αγιογράφηση και λοιπές ξυλουργικές εργασίες, έχει ο Θεός.

Έτσι μαζί με την ωραία γωνιά που δημιουργήθηκε με την λειτουργία της ταβέρνας, θα έχουμε την συντροφιά των φωταγωγημένων μερών της εκκλησίας και του καμπαναριού. Θα είναι θαυμάσιο να βγαίνουμε στο μπαλκονάκι της Ταβέρνας και να αντικρίζουμε την παλαιά μας εκκλησία να λάμπει και τότε θα λάμπουμε και εμείς από την χαρά μας για την συμβολή μας στην αναστήλωση ενός μνημείου που εκφράζει την πίστη του λαού μας και την αξιοσύνη του να μεταμορφώνει την άψυχη πέτρα σε ζωντανό και ανεπανάληπτο κομψοτέχνημα.

Θερμές ευχές και πάλι, ώστε να περάσουμε ανέμελα και ειρηνικά τις γιορτές της Πασχαλιάς, όσοι από εμάς είμαστε στην Ελλάδα, αλλά και όσοι είστε μακριά από την Πατρίδα.

ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: