ΕΘΝΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ

ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΤΙΚΕΣ ΑΡΙΕΤΕΣ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Προς Υποψηφίους Δημάρχους του Νέου Δήμου Ανδρίτσαινας-Κρέστενας

Προς τους
Υποψηφίους Δημάρχους
ΑΝΔΡΙΤΣΑΙΝΑΣ - ΚΡΕΣΤΕΝΩΝ
ΚΡΕΣΤΕΝΑ

Ο Σύλλογός μας, που εκφράζει τις απόψεις των καταγομένων από το χωρίο Θεισόα ( π. Λάβδα), Νομού Ηλείας ,  θέλοντας να συμβάλλει στην αποτελεσματικότερη λειτουργία των θεσμών της τοπικής αυτοδιοίκησης όπως οριοθετούνται μέσα από το ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ προτείνει την εκτέλεση διαφόρων έργων τα οποία κατά την γνώμη μας, θα συμβάλλουν στην βελτίωση των συνθηκών των μονίμων κατοίκων και των θερινών επισκεπτών μας:
  1. Εντός του νέου οικισμού, ο οποίος δημιουργήθηκε μετά από τους σεισμούς του 1965, δεν έχουν γίνει τα απαραίτητα έργα (αποχετευτικά, ασφαλτικά, απαγωγής ομβρίων), τα οποία βάσει του σχεδίου είχαν προγραμματιστεί.
  2. Απαιτείται η δημιουργία περιπάτου και ποδηλατόδρομου από την πλατεία του χωριού προς την θέση Αγιος Γεώργιος ή Παπα την Τούρλα, με ηλεκτροφωτισμό και διαμόρφωση χώρου, ώστε τους καλοκαιρινούς μήνες να εξυπηρετούνται οι θερινοί επισκέπτες (νεαροί και ώριμοι). Στην περίπτωση που προκριθεί η διαδρομή προς Αγιο Γεώργιο να χαρακτηριστεί ο δρόμος ηπίας κυκλοφορίας και να απαγορευτεί η διέλευση οχημάτων προς το χωριό Μάτεσι (για το χωριό αυτό υφίσταται άλλη πρόσβαση.
  3. Από την ανατολική πλευρά του δρόμου Καρύταινας-Ανδρίτσαινας, στην είσοδο του χωριού μας και στην θέση Γεφυράκι δημιουργία εστεγασμένου χώρου (περιπτέρου) και  κρήνης προς ανάπαυση των διερχομένων και των θερινών επισκεπτών μας
  4. Αξιοποίηση των αρχαίων μνημείων, ύπερθεν του χωριού μας, στην Θέση Κάστρο, που θα αποτελέσουν πόλο έλξης των μεταβαινόντων προς τον Ναό του Επικουρίου Απόλλωνος. Απαιτείται η περίφραξη του χώρου, ο ηλεκτροφωτισμός των υπαρχόντων τειχών, η  διαμόρφωση του δρόμου και η τοποθέτηση φύλακος για την προστασία των αρχαιοτήτων.
  5. Στο χωριό μας υπάρχει ο Ιερός Ναός των Εισοδίων της Θεοτόκου, ιδιαιτέρας αρχιτεκτονικής αξίας και αξιολογότατο Καμπαναριό, έργα του τέλους του πρόπερασμένου αιώνα, τα οποία οι συμπατριώτες μας με την επιστασία του συνδέσμου μας, προσπαθεί να τα αποκαταστήσουν στην παλαιά του δόξα. Απαιτούνται συπληρωματικά έργα για τα οποία προσβλέπουμε στην αρωγή του Δήμου.
  6. Εντός του χωριού μας, διέρχεται δρόμος που καταλήγει στον Αλφειό ποταμό. Ο δρόμος αυτός χρησιμοποιείται από  τους επιθυμούντες την άθλησή τους στον ρού του ποταμού (κανόε -καγιάκ, κολύμπι), είναι δύσβατος και απαιτείται η εξομάλυνσή του.
  7. Εκτός του χωριού μας, έχει διαμορφωθεί αγροτική οδός που οδηγεί μέσω της γέφυρας του Ποταμού Αλφειού στην Ορεινή Γορτυνία. Ο δρόμος αυτός, άντλησε πολύτιμους πόρους από τα κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ενώσεως. Η  ασφαλτόστρωση του, θα τον προφυλάξει από την διάβρωση των ομβρίων.
  8. Ηλεκτροφωτισμός του Κοιμητηρίου του Χωριού μας.
  9. Δημιουργία χώρων αναψυχής, μονοπατιών, διαδρομών και αξιοποίηση υπαρχόντων νερόμυλων, στο φαράγγι του Μυλάωνα, παραποτάμου του Αλφειού που εκκινεί από την βρύση Κεφαλόβρυσο, που βρίσκεται στα σύνορα  Ηλείας, Αρκαδίας, Μεσσηνίας. 
                                                                                            
ΕΚ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: