ΕΘΝΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ

ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΤΙΚΕΣ ΑΡΙΕΤΕΣ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Πεθαίνει» η θρησκεία;

Πεθαίνει» η θρησκεία;

Έρευνα βασισμένη σε μαθηματικό μοντέλο μη γραμμικής δυναμικής, το οποίο περιγράφει τον ανταγωνισμό μεταξύ πιστών και μη πιστών καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η θρησκεία είναι είδος προς εξαφάνιση.

Οι ερευνητές τροφοδότησαν το μοντέλο με δεδομένα από τις απογραφές στην Αυστραλία, την Αυστρία, τον Καναδά, την Τσεχία, τη Φινλανδία, την Ιρλανδία, την Ολλανδία, τη Νέα Ζηλανδία και την Ελβετία.

Στις χώρες αυτές, οι κάτοικοι ερωτώνται κατά την απογραφή και για τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις και βάσει των στοιχείων που καλύπτουν διάστημα ενός αιώνα, δείχνουν ότι τα ποσοστά των πιστών συρρικνώνονται και στις εννέα χώρες.

Η μελέτη παρουσιάστηκε στο συνέδριο της Αμερικανικής Φυσικής Εταιρείας και σύμφωνα με τον Δρ Ρίτσαρντ Ουίνερ του Πανεπιστημίου της Αριζόνα, το μοντέλο «διατυπώνει την αρχή ότι οι κοινωνικές ομάδες που έχουν περισσότερα μέλη είναι πιο ελκυστικές για ένταξη».

Δηλαδή, όσο περισσότεροι είναι οι άθεοι σε μια χώρα, τόσο πιο ελκυστική φαίνεται αυτή η κοινωνική ομάδα στα νέα υποψήφια μέλη. Το αντίθετο συμβαίνει στην κοινωνική ομάδα των πιστών.

Ο Δρ Ουίνερ παραδέχεται ότι το μοντέλο είναι υπεραπλουστευμένο, εκτιμά ωστόσο ότι η πρόβλεψη είναι αρκετά αξιόπιστη.

Τα πιο πάνω αναφέρονται σε ιστοσελίδα http://www.newsbomb.gr/koinwnia

Σχόλιο:
Το αντίθετο συμβαίνει στην Ορθόδοξη Πίστη.

Οι εκκλησίες μας μαρτυρούν την αλήθεια. Στις μεγάλες εορτές στους ιερούς ναούς μας υπάρχει το αδιαχώρητο.
"Εκέκραξα προς σε, Κύριε είπα. συ ει η ελπίς μου, μερίς μου ει εν γή ζώντων"

Δεν υπάρχουν σχόλια: