ΕΘΝΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ

ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΤΙΚΕΣ ΑΡΙΕΤΕΣ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Κυριακή 1 Ιουλίου 2012

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

Σε όσους προτείνουν οι Έλληνες να σταματήσουν την θρησκεία τους στην προ Χριστού εποχή και να σβήσουν από τις μνήμες τους την Βυζαντινή Περίοδο.

Θα ρίξουμε στον καιάδα τις διδαχές του Μεγάλου Βασιλείου (Όπως άν εξ Ελληνικών Οφέλοιντο Λόγων) και των δύο άλλων Ιωάννου Χρυσοστόμου και Γρηγορίου Ναζιανζινού, καί όσους κατά καιρούς στην μακραίωνα ιστορία μας, χρησιμοποιώντας τις πανανθρώπινες αξίες που πρώτοι μας δίδαξαν οι Έλληνες Φιλόσοφοι, προχώρησαν την σκέψη για την γνώση της άνθρώπινης  υπόστασης και της σύνθεσης του σύμπαντος.

Η μελέτη για το Βυζάντιο και η συνέχεια του Ελληνισμού, έλαβε χειροπιαστή υπόσταση στη Ιστορία του Ελληνικού Έθνους του Κων. Παπαρρηγόπουλου.
Αλλά και από τους μή Έλληνες διαπιστώνεται η πίστη τους στην συνέχεια του Ελληνισμού.

Ο Ράνσιμαν,  θεωρούσε το Βυζάντιο, την πιο πολιτισμένη και φωτισμένη κοινωνία του Μεσαίωνα και, κατά τη γνώμη μου, είχε δίκιο. Ήταν επίσης ένας από τους λίγους μη Έλληνες ιστορικούς που έβλεπαν στο Βυζάντιο τη μεσαιωνική φάση του ελληνισμού -όπως άλλωστε έβλεπε και τη συνέχεια με τον ελληνισμό υπό οθωμανική κατοχή. Αυτή ήταν η μεγάλη συμβολή του στην ιστοριογραφία του Βυζαντίου. Ήταν ένας ιστορικός άμεμπτος από τη δυτικοευρωπαϊκή σκοπιά, διότι δεν ήταν Έλληνας καί δεν μπορούσε να κατηγορηθεί για ελληνοκεντρισμό. Συγχρόνως ήταν ιστορικός με βαθιά γνώση των πηγών, ο οποίος έγραψε για το Βυζάντιο με αγάπη και εκτίμηση, σε μια γλώσσα σαγηνευτική.

Εμείς οι σύγχρονοι έχουμε χρέος να προχωρήσουμε πιό πέρα την σκέψη μας και να ξαναγράψουμε ένα σύγγραμμα, όπως του Μεγάλου Βασιλείου, "όπως άν εξ Ελληνικών και Χριστιανικών Οφελοίντο Λόγων"

Η εκπομπή της ΕΡΤ3, των Δανέζη-Θεοδοσίου από βδομάδα 2 ή 3 Ιουλίου 2012 θα πρέπει να προσεχθή, διότι όπως διαφημίζεται θα προτείνουν νέους τρόπους σκέψεις για την συμπεριφορά των ανθρώπων μέσα στην κοινωνία και οι νέες αυτές σκέψεις πρέπει να ξεκινήσουν πάλι από την Ελλάδα. "Ελληνες αεί παίδες εισι" κατά την ρήση του ιερέα της Σαϊδος. Δηλαδή ξεκινούν κάτι από την αρχή με την αθωότητα των παιδιών και με την δύναμη της νιότης τους η οποία είναι αιωνία!!!

Είναι τοσο ριζωμένος στην ψυχή του Έλληνα η Ορθοδοξία, που και στα σύγχρονα τραγούδια του δεν απουσιάζει η αναφορά του στα άγια πρόσωπα της θρησκείας μας
http://youtu.be/TYrhSSC2Ex8 

Δεν υπάρχουν σχόλια: