ΕΘΝΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ

ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΤΙΚΕΣ ΑΡΙΕΤΕΣ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Τετάρτη 15 Αυγούστου 2012

Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΟΥ

Όπως κάθε χρόνο το μέσο του Καλοκαιριού είναι αφιερωμένο στη πίστη του Έλληνα, στην ιδέα που τον κάνει ξεχωριστό στον Κόσμο.

"Βίος ενεόρταστος, μακρά οδός απανδόχευτος"

Οι Έλληνες από αρχαιοτάτων χρόνων, θέλοντας να ξεφύγουν από τα γήινα και συνηθισμένα, είχαν αφιερώσει τις καλύτερες στιγμές στους στη ιδέα της αιωνιότητας του ανθρωπίνου γένους.

Την εποχή που τα άλλα έθνη ενδιαφέροντο στο "τι φάγωμεν και τί ποίωμε", οι Έλληνες είχαν την έμπνευση να αναζητούν την αιτία της αρχής του κόσμου.

Στο αξίωμα "ὁ ἄνθρωπος τοῦ οίδέναι, φύσει ὀρέγεται", περικλείεται όλη η κοσμοθεωρία του Ελληνικού πνεύματος.

Χωρίς οι Ἐλληνες να είναι δογματικοί και φανατικοί υποστηρικτές της κοσμοθεωρίας τους, επέτυχαν να επηρεάσουν σχεδόν όλη την ανθρωπότητα.

Ἐτσι οι μετέχοντες της Ελληνικής παιδείας θέλουν να μετέχουν και στις άφθαρτες ιδέες και στα γήινα και φθαρτά. τέτοια ανάγκη καλύπτει η σημερινή ημέρα.

Και τιμούμε την Παναγία, την μητέρα του Χριστού, για να μετέχουμε στον κόσμο των ιδεών και τιμούμε τα προϊόντα της φθαρτής γης μας.

Στο χωριό μας, οι μόνιμοι κάτοικοι αντάμα με τους πατριώτες που ζουν έξω από τα στενά όρια του χωριού μας, θα εκκλησιαστούν το πρωί στον ιερό ναό και το απόγευμα θα γλεντήσουν στην πλατεία του χωριού μας.

Ευχόμαστε η Παναγία να είναι αρωγός σε ότι καλό κάνουμε για την οικογένειά μας και την πατρίδα και να ξεφύγουμε από τα προβλήματα της καθημερινής βιοπάλης

Δεν υπάρχουν σχόλια: